ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі 13 обстрілів за добу, один український боєць отримав поранення

Бойовики обстріляли ділянку розведення сил у Богданівці.

На Донбасі 13 обстрілів за добу, один український боєць отримав поранення
Фото: Макс Требухов

За минулу добу, 18 липня, збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню у районі бойових дій на Донбасі. Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення. Його оперативно доставлено до медичного закладу та надано допомогу лікарів.

Про це інформує пресцентр операції Об’єднаних сил.

"Ворог обстріляв наші позиції з артилерійських систем калібру 122 мм, 82-х мм мінометів, гранатометів, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї", - йдеться у ранковому зведенні штабу.

Неподалік Старогнатівки противник на світанку застосував протитанковий ракетний комплекс та станкові протитанкові гранатомети, а у вечірній час – озброєння БМП, гранатомети і великокаліберні кулемети.

По оборонцях Водяного агресор використав гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Неподалік населеного пункту Новоселівка Друга загарбники вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї, поблизу Талаківки – з гранатометів та стрілецької зброї, а по захисниках Гнутового, окрім автоматичних станкових гранатометів, противник задіяв ще й снайперську зброю.

Ворожі обстріли із забороненого Мінськими домовленостями озброєння зафіксовано також поблизу Новотошківського. На цій ділянці фронту загарбники застосували артилерійські системи калібру 122 мм і озброєння БМП. По опорних пунктах українських військових неподалік Хутору Вільний і Причепилівки противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

"Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свої агресивні дії. Для придушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння", - повідомляють у штабі ООС.

За даними розвідки, минулої доби українські захисники знищили одного загарбника. І, за уточненими даними, 16 липня втрати противника склали ще двоє загиблих.

Як повідомлялося, 18 липня збройні формування РФ обстріляли ділянку розведення сил та засобів №3 Богданівка. Зі сторони Петрівського противник здійснив три черги зі стрілецької зброї.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram