ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала на хабарях дев’ятьох посадовців за дві доби

Сума хабарів складала від $200 до $1000.

Упродовж 15-го та 16-го липня оперативники територіальних управлінь Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції спільно з іншими правоохоронними органами викрили у хабарництві дев’ятьох осіб.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

16 липня на Кіровоградщині затримали одного з начальників відділу управління Держпраці області. За проходження навчання працівників з питань охорони та видачу відповідних посвідчень вимагав 11 тисяч гривень, а як "аванс" отримав 4,5 тисячі гривень неправомірної вигоди.

Фото: npu.gov.ua

"У Волинській області голова кваліфікаційної комісії міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту одержав 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за видачу водійського посвідчення торговельного судна. До корупційної діяльності залучив ще двох членів цієї комісії", - повідомили правоохоронці.

Зазначається також, що 16 липня, на місці затримання поліцейські, окрім суми неправомірної вигоди, вилучили 43 тисячі гривень, походження яких буде встановлюватися.

Фото: npu.gov.ua

Також 16 липня у Львівській та 15 липня у Запорізькій областях оперативники затримали працівників "Укртрансбезпеки".

"За вирішення питання щодо зняття з обліку використаного дозволу на міжнародні перевезення інспектор з Львівщини отримав 4 тисячі гривень, а із Запоріжжя - 5 тисяч гривень за непритягнення перевізника до відповідальності через порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами", - уточнили в НПУ.

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що три топчиновники Одеської митниці "погоріли" на хабарях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram