ГоловнаСуспільствоЖиття

Ексдиректора заводу на Кіровоградщині підозрюють у розтраті 11 тис. тонн зерна

Дві агрофірми передали врожай на зберігання, а коли захотіли забрати його назад - виявили порожні склади.

Ексдиректора заводу на Кіровоградщині підозрюють у розтраті 11 тис. тонн зерна
Фото: npu.gov.ua

На Кіровоградщині дві агрофірми передали на зберігання Долинському заводу комбікормів 11 тонн зерна вартістю понад 51 млн гривень, а коли захотіли забрати його назад - виявили порожні склади.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

До правоохоронців із заявою про зникнення врожаю звернулися представники агрофірм. Вони розповіли, що влітку 2018 року залишили на спецскладах комбікормового заводу 11 тисяч тонн зерна.

"Минулого року заявники звернулися до адміністрації заводу за відгрузкою товару, адже необхідно було його продати, щоб розплатитися із пайовиками та готуватися до посівної. Однак залишеного врожаю на складах не знайшли. За цим фактом слідчі Нацполіції розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 28, частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, це – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб", - розповів голова Нацполіції Ігор Клименко.

Фото: npu.gov.ua

Днями слідчі провели понад десяток санкціонованих обшуків, під час яких у одного з фігурантів виявили та вилучили журнали так званої "чорної бухгалтерії", в якому були дані про незаконну реалізацію зерна на загальну суму понад 51 мільйон гривень.

Фото: npu.gov.ua

"Зібравши достатню доказову базу, чоловіку, котрий на той час був директором Долинського комбікормового заводу, повідомили про підозру у розтраті майна. Нині він є депутатом місцевої міської ради", - додав Клименко.

Наразі вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, напочатку червня зі складів Держрезерву в Тернопільській області зникло 2700 вагонів зерна на більш ніж 800 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram