ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти розглядає три можливі сценарії початку навчального року, - Шкарлет

Сценарій обиратимуть відповідно до рівня захворюваності на ковід.

Міносвіти розглядає три можливі сценарії початку навчального року, - Шкарлет
Фото: Макс Требухов

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про три можливі сценарії початку нового навчального року.

Про них міністр повідомив у межах робочого візиту 17 липня до Чернігівської області, передає пресслужба МОН.

За словами т.в.о. міністра освіти і науки, навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного з трьох сценаріїв.

Рішення щодо обрання сценарію, за яким буде відбуватись навчання, визначатимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій залежно від особливостей епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні:

  • варіант перший – низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі;
  • варіант другий – високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечується дистанційно;
  • варіант третій (найбільш імовірний) – середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна технічно не готова до дистанційного навчання у школах з 1 вересня. Президент повідомив про плани поліпшити зв'язок у всіх областях. Вже з 1 липня розпочалося поліпшення зв'язку із Закарпатської області, і воно йтиме до сходу України.

Нагадаємо, 23 червня в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій пообіцяла не переводити школи на обов'язкове дистанційне навчання. Водночас вона заявила, що формат навчання з 1 вересня буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram