ГоловнаСуспільствоВійна

З підконтрольної бойовикам частини Донбасу передали тіло загиблого, - штаб ООС

Підтверджень того, що це військовий медик, який загинув 13 липня поблизу Зайцевого, немає.

З підконтрольної бойовикам частини Донбасу передали тіло загиблого, - штаб ООС
Ілюстративне фото
Фото: Макс Требухов

З тимчасово окупованої території України передали неідентифіковане тіло.

Про це повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

"Після нелегких перемовин УС СЦКК через СММ ОБСЄ з представниками російсько-окупаційних військ нарешті досягнуто домовленості - на КПВВ «Мар’їнка» на підконтрольну уряду України територію було передано тіло людини", - йдеться в повідомленні.

Як підкреслюють у штабі, підтверджень того, що це військовий медик, який загинув 13 липня поблизу села Зайцеве, немає.

Наразі триває транспортування тіла до місця проведення експертизи ДНК.

Нагадаємо, 13 липня проросійські бойовики на Донбасі обстріляли групу українських військових, які проводили евакуацію тіла бійця в районі н. п. Зайцеве. Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець отримав поранення, ще один - бойове травмування.

Пізніше про деталі трагедії розповів командир 35-ї окремої бригади морської піхоти Микола Палас. За його словами, евакуаційну групу бойовики розстрілювали з трьох боків із засідки.

Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, представниками не передбачених законом збройних формувань РФ (ч. 2 ст. 438 КК України).

Президент Володимир Зеленський заявив, що тримає під особистим контролем ситуацію з убивством військового медика та пораненням бійців під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця. Глава держави підкреслив, що Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків.

15 липня в штабі ООС повідомили, що тіло бійця, який 13 липня загинув на Донбасі, повернули на підконтрольну Україні територію.

Наступного дня у 35-й окремій бригаді морської піхоти повідомили, що 13 липня під час виконання бойових завдань у зоні проведення операції Об’єднаних сил поблизу Зайцевого Донецької області загинув командир розвідувального взводу окремого батальйону бригади морської піхоти лейтенант Дмитро Красногрудь. Офіцеру був 41 рік.

Також учора з’явилася інформація про те, що на Донбасі загинув громадянин Естонії. Україна поки що офіційно не підтвердила загибель чоловіка.

Раніше сьогодні у штабі ООС повідомили, що окупанти третій день не дають ЗСУ розшукати пораненого військовослужбовця, який перебуває в "сірій зоні". СЦКК закликала представників ОБСЄ і світову спільноту вплинути на вирішення цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram