ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція провела 17 обшуків у справі про розкрадання коштів на будівництві Подільського моста

За попередніми даними, сума завданих збитків може сягати понад 80 млн гривень.

Поліція провела 17 обшуків у справі про розкрадання коштів на будівництві Подільського моста
Фото: ЦТС

Поліція провела ряд обшуків у фігурантів справи про розкрадання бюджетних коштів під час будівництва Подільського моста в Києві на суму понад 80 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу. За попередніми даними, сума завданих збитків може сягати понад 80 млн грн.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції розпочали досудове розслідування у травні 2019 року на підставі повідомлення Державної аудиторської служби. Встановлено, що службові особи розпорядника бюджетних коштів, генпідрядника та ще двох підприємств налагодили схему розкрадання бюджетних коштів шляхом завищення обсягів та вартості робіт.

Поліцейські з’ясували, що протягом 2019-2020 років фігуранти уклали угоди з 6 фірмами на загальну суму понад 4 мільярди гривень. Кошти були перераховані субпідрядним організаціям, однак роботи фактично не проводилися. А частину цих коштів виведено в тіньовий обіг.

Увечері 17 липня в рамках проведення досудового розслідування у ймовірного організатора та виконавців схеми правоохоронці провели 17 санкціонованих обшуків.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили документи, чорнові записи та інші носії з інформацією, яка може підтверджувати причетність фігурантів до вчинення злочину. Речові докази будуть направленні на проведення відповідних експертиз.

Слідчі інкримінують фігурантам скоєння правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 16 липня мер Києва Віталій Кличко перевірив, як ідуть ремонтні роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході.

Подільський міст через Дніпро - один з найважливіших інфраструктурних проєктів у столиці. Він має розвантажити Північний міст. Крім того, по ньому пройде четверта гілка метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини.

У квітні готовність моста була трохи більшою за половину. Істотні роботи на об'єкті практично не велися з 2011 року, коли впав плавучий кран "Захарій". Раніше повідомляли, що автомобільне транспортне сполучення через міст планують відкрити через півтора-два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram