ГоловнаПраво

Правоохоронці повідомили підозру ще одному поліцейському у справі Майдану

Слідчий одного з райуправлінь ГУ МВС України в м. Києві переслідував протестувальників у лютому 2014.

Правоохоронці повідомили підозру ще одному поліцейському у справі Майдану
Фото: nikvesti.com

Правоохоронці повідомили про підозру слідчому Національної поліції у справі Майдану.

Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора.

"Правоохоронець підозрюється у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, перевищенні влади та службових повноважень, службовому підробленні, а також завідомо незаконному затриманні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ст. 340; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 18 лютого 2014, займаючи посаду слідчого одного з райуправлінь ГУ МВС України в м. Києві, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, іншими слідчими та процесуальними керівниками, з метою перешкоджання акціям протесту, він безпідставно, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення, незаконно затримав за участь у нібито масових заворушеннях учасника акції протесту. У подальшому затриманому було повідомлено про підозру та незаконно застосовано запобіжний захід - тримання під вартою.

Наразі вирішується питання щодо вручення підозрюваному слідчому клопотань про застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Напередодні правоохоронці повідомили про підозру ексслідчому міліції, який притягнув до кримінальної відповідальності учасника масових протестів 2014 року в Черкасах.

Раніше повідомлялося, що двох ексберкутівців судитимуть за силовий розгін Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram