ГоловнаСуспільствоЖиття

Команда КВК з Білорусі відмовилась їхати на конкурс в окупований Росією Крим

"Команда вважає шлях через РФ неприйнятним, а потрапити на турнір через територію України - неможливо через пандемію".

Команда КВК з Білорусі відмовилась їхати на конкурс в окупований Росією Крим
"Діти Тюрінга"
Фото: vk.com/turing_children

Команда "Клубу веселих та кмітливих" із столиці Білорусі "Діти Тюрінга" відмовилася продовжувати грати в російській Прем'єр-лізі в 2020 році, оскільки чвертьфінал відбудеться в окупованому Криму.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Гумористи з Білоруського державного університету пояснили свою відмову трьома причинами: по-перше, світ все ще переживає коронавірусну епідемію; по-друге, - статус Криму (капітан команди Марк Величко наголосив, що Білорусь дотримується нейтралітету у питаннях приналежності до півострова.

Третя причина - хороші відносини Білоруського державного університету з українськими університетами, які можуть погіршитися, якщо команда поїде до Криму через Росію.

"Команда вважає шлях через Росію до Криму неприйнятним, а потрапити на турнір через територію України - неможливо через пандемію ", - зазначив він.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.

Наразі, згідно з чинними законами України, в'їзд будь-яких людей до Криму та вихід дозволений лише через дорожні та залізничні пункти пропуску в'їзду та виїзду, які розташовані на адмінкордоні між Кримом та територією України, підконтрольною Києву.

Особам, які пересікають кордон, порушуючи українське законодавство, забороняють в'їзд у країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram