Ювілейна проща в Зарваниці на Тернопільщині проходить онлайн

УГКЦ зважила на запроваджені урядом карантинні заходи.

У неділю, 19 липня, у Марійському духовному центрі "Зарваниця" Української греко-католицької церкви відбувається ювілейна Всеукраїнська проща.

З огляду на запроваджені урядом карантинні заходи, її проводять онлайн.

Трансляцію Божественної літургії можна побачити на медіаресурсах УГКЦ “Живого телебачення", офіційній сторінці Тернопільсько-Зборівської архієпархії, офіційній сторінці Марійського духовного центру "Зарваниця", а також у мережі Facebook.

У пресслужбі Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ повідомили, що цього року виповнюється 25 років Всеукраїнської прощі до Зарваниці, на якій патріарх Мирослав-Іван Любачівський "здійснив акт посвяти українського народу під покров Пресвятої Богородиці", як також 20-річчя Всеукраїнської прощі, під час якої відбулося освячення собору Зарваницької Божої Матері.

Марійський духовний центр - одна з найбільших святинь Української греко-католицької церкви. Першу дерев’яну капличку, на місці якої зараз розташований Марійський центр, звели у 1240 році. Нинішній духовний центр відкрили у 2000 році.

Торік Всеукраїнська проща до Зарваниці відбулася 13 липня. Вона була присвячена 30-річчю виходу з підпілля Української греко-католицької церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram