Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Прикарпаття за участю представників поліції та ЗМІ провели моніторингові відвідування закладів громадського харчування щодо дотримання ними карантинних обмежень. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області на своїй сторінці у фейсбуці.
Загалом перевірено 172 заклади, масові заходи проводилися в 44 закладах, 70% яких порушували протиепідемічні вимоги.
За інформацією обласного управління Держпродспоживслужби, комісія перевірила проведення 12 липня 17 весіль. Тільки чотири з них організували без порушень.
Наразі фахівці Держпродспоживслужби застерігають, що при повторному порушенні санітарно-епідемічних вимог у закладах харчування будуть подавати пропозиції місцевим комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо призупинення їх роботи.
Наступні моніторингові перевірки у закладах харчування Прикарпаття планують провести 18-19 липня.
Станом на 17 липня в Україні лабораторно підтверджені 57 264 випадки COVID-19, за добу - 809 нових.
Нагадаємо, наприкінці минулого тижня МОЗ дозволило послабити карантин на Прикарпатті. Порівняно з даними на 9 липня, Івано-Франківська область визнана відповідною критеріям пом'якшення карантину, які почали діяти з 22 червня.