ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Бердянську на COVID-19 захворіли 8 медиків підстанції екстреної медичної допомоги

Захворювання у більшості працівників проходить без симптомів, усі на лікарняних.

У Бердянську на COVID-19 захворіли 8 медиків підстанції екстреної медичної допомоги
Фото: EPA/UPG

Обласний центр екстреної медичної допомоги повідомляє про вісьмох працівників Бердянської підстанції ШМД, які заразилися коронавірусною хворобою. У них COVID-19 підтверджено методом ПЛР. Про це пише "Укрінформ"

Бригада надавала допомогу хворому, надалі з'ясувалося, що той був хворий на коронавірус. Спочатку заразився один працівник, а від нього - всі інші.

Інформація стала відомою після проведення планових обстежень медичних працівників підстанції. Наразі захворювання у більшості працівників проходить без симптомів. Усі працівники на лікарняних.

"Одразу після отримання позитивних результатів було вжито всіх необхідних заходів для запобігання поширенню інфекції серед інших працівників, повідомлено відповідальних осіб. Стосовно засобів індивідуального захисту - жодних обмежень не було, ще у квітні придбали все необхідне. Бригади мають усе у достатній кількості", - додають у центрі швидкої допомоги. 

Разом з ДУ "Обласний лабораторний центр МОЗ України" будуть розроблені рекомендації для працівників екстреної медичної допомоги для запобігання поширенню інфекції. 

За останню добу в області було виявлено 16 нових випадків захворювання на коронавірус. Усього з початку карантину тут нарахували вже 658 випадків. 

Нагадаємо, від ускладнень, спричинених коронавірусною недугою COVID-19, у світі померли понад 3 тисячі медичних працівників, 23 з них - в Україні. Летальні випадки зафіксовано в 79 країнах світу.

Найбільше жертв COVID-19 серед медиків зафіксовано в Росії. Там, за даними Amnesty International, від коронавірусної хвороби померли 545 медичних працівників.

До країн з найбільшою кількістю померлих від хвороби медичних працівників також належать США (507), Велика Британія (540), Бразилія (351), Мексика (248), Італія (188), Єгипет (111), Іран (91), Еквадор (82) і Іспанія (63).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram