ГоловнаСуспільствоПодії

У МВС розкрили ім'я чоловіка, який захопив у заручники пасажирів автобуса в Луцьку

Він - мешканець Луцька, уродженець Росії.

Підозрюваним у захопленні заручників у Луцьку є 44-річний громадянин України Максим Кривош. Він - уродженець селища Гай Оренбурзької області (РФ).

У минулому двічі судимий загальним терміном близько 10 років за низку тяжких злочинів. Про це у Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"17.06.1994 - Луцький суд Волинської області - ст.142, ч.2 (розбій), ст.143, ч.2 (шахрайство), ст. 144, ч. 2, ст. 222, ч. 1 і ч. 3 (незаконне зберігання вогнепальної чи холодної зброї, боєприпасів). 07.11.2005 - Луцький міськрайонний суд Волинської області - ст. 222, ч. 1 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ст. 257 (бандитизм), ст. 189, ч. 4, ст. 263, ч. 1 (незаконне поводження зі зброєю)", - додав Геращенко.

Раніше інформацію про те, що зловмисником є саме Максим Кривош, розповсюдило "Слідство інфо". Ці дані LB.ua підтвердили джерела в правоохоронних органах. 

За даними журналістів "Слідства", у 2015 році Кривош зареєстрував торговельний знак з підписом "Я могу". Такий самий знак зображено і на книжці "Философия преступника" авторства начебто Максима Плохого - таким ім'ям назвався зловмисник. 

Нагадаємо, що в Луцьку у вівторок вранці чоловік із вибухівкою та зброєю захопив автобус із пасажирами. СБУ попросила мешканців міста не виходити з дому або не залишати місце роботи.

У автобусі перебуває близько 10 людей. Злочинець вимагає від представників влади записати відеозвернення із заявою, що "вони є терористами в законі". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram