ГоловнаСуспільствоПодії

Зеленський опублікував відео на вимогу терориста, а потім видалив його (оновлено)

Також він виклав скріншоти посту зловмисника. 

Президент Володимир Зеленський опублікував відео, яке від нього вимагав луцький терорист. Після того, як зловмисник відпустив заручників, допис зник зі сторінки президента.

На ньому він говорить: "Фільм "Земляни" 2005 року - дивитися всім". 

У коментарях до посту президент виклав скріншоти дописів терориста з вимогами. 

Фільм "Земляни" - документальна стрічка про жорстоку експлуатацію тварин людьми. 

Прессекретарка Зеленського Юлія Мендель повідомила, що президент говорив з терористом по телефону, пише "Українська правда"

"Завдяки розмові президента Володимира Зеленського з чоловіком, який називає себе Максимом "Плохім", який утримує автобус з людьми у Луцьку, троє людей покинули транспортний засіб і зараз перебувають на свободі. Президент і надалі тримає ситуацію на контролі", - повідомила Мендель. 

Нагадаємо, що серед вимог терориста - відеозвернення від працівників влади, в якому вони мали заявити, що є "терористами в законі". 

Приблизноо 20:30 луцький терорист погодився відпустити трьох перших заручників. Він відпустив літнього віку жінку, підлітка і вагітну.

Нагадаємо, що ім'я злочинця - Максим Кривош. Він був двічі засуджений за вчинення тяжких злочинів, зокрема і незаконне зберігання та поводження зі зброєю.

Вибухотехніки знешкодили одну гранату, яку кинув зловмисник, котрий захопив автобус з людьми. Центр міста залишається перекритим "для забезпечення безпеки громадян". Терорист також обстріляв дрон СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram