ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти осквернили тіло загиблого на Донбасі медика

21 липня на підконтрольну Україні територію також було передано тіло третього загиблого поблизу Зайцевого.

Окупанти осквернили тіло загиблого на Донбасі медика
Фото: З відкритих джерел

Російські окупанти на Донбасі здійснили наругу над тілом військового медика, який загинув біля Зайцевого і тіло якого було передано пізніше українській стороні.

Про це свідчать фотографії, наявні в Укрінформу.

"Відзняті знімки переданого окупантами тіла настільки жахливі, що на них не можна дивитися і, тим більше, публікувати", - йдеться в повідомленні.

Із незрозумілих причин тіло загиблого було розпороте від тазу до шиї, після чого грубо зшито. Також тіло не зберігалося в морзі, через що воно було покрите великими трупними плямами.

Раніше на контрольованих окупантами інформаційних ресурсах викладалося відео, як у голові трупа медика стирчить ніж.

Також у вівторок, 21 липня, на підконтрольну уряду України територію було передано тіло третього українського захисника, який був поранений під час обстрілу евакуаційної групи під Зайцевим 13 липня і помер через те, що окупанти відмовлялися надати українській стороні дозвіл на його пошуки в "сірій зоні". Наразі триває ідентифікація особи.

Нагадаємо, 13 липня бойовики обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя поблизу населеного пункту Зайцеве. Отримавши підтвердження "режиму тиші", група евакуації в білих шоломах із розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла загиблого декількох метрів. У цей час ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. Цієї миті противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один отримав бойове травмування.

Пізніше про деталі трагедії розповів командир 35-ї окремої бригади морської піхоти Микола Палас. За його словами, евакуаційну групу бойовики розстрілювали з трьох боків із засідки.

15 липня в штабі ООС повідомили, що тіло бійця, який 13 липня загинув на Донбасі, повернули на підконтрольну Україні територію.

20 липня результати експертизи ДНК засвідчили, що військовий, тіло якого днями передали на неокуповану територію, - це медик-сержант Микола Ілін, громадянин Естонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram