ГоловнаСуспільствоПодії

Зловмисник, що захопив заручників у Луцьку, заявив про вибухівку в місті

За його словами, він може привести її в дію дистанційно. 

У Луцьку чоловік, який захопив у заручники автобус з пасажирами, повідомив, що автобус замінований, а в нього при собі автоматична зброя та велика кількість вибухівки. 

Також, за його словами, ще один вибуховий пристрій він заклав у іншому місці. Зловмисник заявив, що може привести його в дію дистанційно, повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

Автобус розташований на Театральному майдані. У ньому розбиті декілька вікон. 

"З автобуса пролунало декілька пострілів, пошкоджено два вікна. Відомостей про постраждалих наразі немає", - повідомили в прокуратурі.

Фото: gp.gov.ua
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом захоплення заручників, поєднаним з погрозою знищення людей (ч.2 ст. 147 КК України).

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, що зі зловмисником ведуть переговори. Він вимагає від представників найвищої влади записати відео, в якому заявити, що "вони є терористами у владі".

За інформацією МВС, ім'я злочинця - Максим Кривош. Він був двічі засуджений за вчинення тяжких злочинів, зокрема і незаконне зберігання та поводження зі зброєю.

Служба безпеки України просить містян не виходити з дому та не залишати місця роботи. 

Вибухотехніки знешкодили одну гранату, яку кинув зловмисник, котрий захопив автобус з людьми. Центр міста залишається перекритим "для забезпечення безпеки громадян". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram