ГоловнаСуспільствоПодії

Аваков спростував інформацію про те, що луцький терорист лікувався у психіатричній клініці

Глава МВС закликав журналістів бути обережнішими з коментарями.

Фото: konkurent.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до представників ЗМІ із закликом бути обережнішими з коментарями в бік чоловіка, який утримує заручників в автобусі у Луцьку.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

"Це не допомагає вирішенню ситуації і створює додаткову напругу. Є речі, про які можемо говорити, а є такі, про які - ні. Інформація про те, що ця людина лікувалася у психіатричній лікарні, не відповідає дійсності", - сказав глава МВС.

Фото: konkurent.ua

Аваков зазначив, що наразі із заручниками все гаразд.

"У нас є контакт з особою, яка захопила заручників. Ми з ним розмовляємо, перемовини йдуть. З заручниками все гаразд. Ми сподіваємося, що зможемо вирішити питання найближчим часом", - сказав Арсен Аваков.

Також він додав, що правоохоронці контактували з родичами та друзями особи, яка захопила заручників.

"Ми зробимо все, щоб вирішити цю ситуацію мирним шляхом. Працює спеціальна група", - додав очільник МВС. 

Нагадаємо, що зі зловмисником ведуть переговори. Він вимагає від представників найвищої влади записати відео, в якому заявити, що "вони є терористами у владі".

За інформацією МВС, ім'я злочинця - Максим Кривош. Він був двічі засуджений за вчинення тяжких злочинів, зокрема і незаконне зберігання та поводження зі зброєю.

Служба безпеки України просить містян не виходити з дому та не залишати місця роботи. 

Вибухотехніки знешкодили одну гранату, яку кинув зловмисник, котрий захопив автобус з людьми. Центр міста залишається перекритим "для забезпечення безпеки громадян".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram