ГоловнаПолітика

Факт захоплення заручників у Луцьку СБУ кваліфікувала як терористичний акт

Переговори з луцьким терористом тривають.

Факт захоплення заручників у Луцьку СБУ кваліфікувала як терористичний акт
Фото: konkurent.ua

За фактом захоплення в Луцьку 44-річним громадянином України рейсового автобуса "Краснилівка-Берестечко" слідчими Служби безпеки України розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Про це повідомив голова Служби безпеки України Іван Баканов, інформує пресцентр СБУ.

"Наразі співробітники Антитерористичного центру при СБУ працюють на місці події та роблять усе можливе, аби заручники якнайшвидше були звільнені. Ситуація потребує злагоджених дій усіх правоохоронних структур, ми знаходимося в постійному контакті. Ці процеси, як правило, непублічні, й на всі питання суспільства ми зможемо відповісти після того, як всі заручники будуть в повній безпеці. Робимо для цього все можливе", - заявив голова СБУ Іван Баканов.

Раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив про перебіг переговорів з терористом.

Він спростував інформацію про те, що Максим Кривош має проблеми з психічним здоров’ям, і закликав журналістів бути обережнішими з коментарями в бік чоловіка, який утримує заручників.

Також він додав, що правоохоронці контактували з родичами та друзями особи, яка захопила заручників.

Пізніше заступник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що луцький терорист дозволив, щоб поліція передала заручникам воду.

Нагадаємо, що зі зловмисником ведуть переговори. Він вимагає від представників найвищої влади записати відео, в якому заявити, що "вони є терористами у владі".

За інформацією МВС, Максим Кривош був двічі засуджений за вчинення тяжких злочинів, зокрема і незаконне зберігання та поводження зі зброєю.

Служба безпеки України просить містян не виходити з дому та не залишати місця роботи. 

Вибухотехніки знешкодили одну гранату, яку кинув зловмисник, котрий захопив автобус з людьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram