ГоловнаПолітика

Рада розблокувала підписання закону про легалізацію грального бізнесу

Депутати вимагали скасувати рішення про прийняття закону в цілому.

Рада розблокувала підписання закону про легалізацію грального бізнесу
Фото: Анна Стешенко

Верховна Рада розблокувала підписання закону про легалізацію грального бізнесу. Документ було заблоковано постановами народних депутатів, які вимагали скасувати рішення про прийняття закону в цілому.

Проєкт Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 14 липня 2020 року про прийняття Закону України "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" №2285-д-П доповіла народний депутат Вікторія Гриб.

Проєкт Постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як Закону проєкту Закону "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" №2285-д -П1 доповіла народний депутат Юлія Тимошенко.

Проєкт Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 14 липня 2020 року про прийняття в цілому як закону проект Закону України "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" №2285-д -П2 доповіла народний депутат Анна Скороход.

Голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету щодо всіх проєктів постанов.

За прийняття проєкту постанови №2285-д-П про скасування результатів голосування за зазначений законопроєкт проголосували 72 депутати при мінімально необхідних 226, №2285-д-П1 - 74, №2285-д-П2 - 76 нардепів.

Таким чином, Рада дозволила Разумкову підписати закон про легалізацію грального бізнесу.

Нагадаємо, що Верховна Рада України на засіданні 14 липня завершила розгляд понад 3,5 тис. правок до законопроєкту "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" та проголосувала за його ухвалення в цілому. 

Проти ухвалення закону виступала опозиція, зауважуючи, що легалізація грального бізнесу і такий тривалий розгляд цього законопроєкту не є нагальними в умовах коронавірусної кризи. На прийнятті наполягала монобільшість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram