ГоловнаПолітика

Уряд призначив заступника голови МЗС з цифрової трансформації

Завдання Дмитра Сеніка - вивести міністерство в лідери у плані оцифровування внутрішніх процесів.

Уряд призначив заступника голови МЗС з цифрової трансформації
Здание МИД Украины
Фото: предоставлено автором

Кабінет Міністрів призначив Дмитра Сеніка заступником міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Про це повідомив сам голова МЗС у фейсбуці.

"Щойно уряд призначив Дмитра Сеніка на посаду мого заступника з цифрової трансформації. Сенік - піонер (у гарному сенсі цього слова) оцифровування МЗС. Коли це ще не було трендом, у 2003 році,  він запропонував і створив першу електронну базу даних обліку кадрового резерву. У 2004 році - першу в історії МЗС електронну базу даних кадрового обліку МЗС", - написав Кулеба.

При цьому він зазначив, що у плані оцифровування внутрішніх процесів МЗС "пасе задніх", а завдання Сеніка - вивести міністерство в лідери.

"З оцифровуванням послуг, які надає МЗС громадянам і юридичним особам, справа набагато краща. Тут задача нового заступника - швидко завершити розпочаті трансформації, запропонувати та реалізувати нові напрями розвитку. На посаді посла Дмитро також показав відмінний результат у просуванні українського експорту. Тому окрім цифровізації, він куруватиме і економічну дипломатію. Дмитро був ефективним послом у Сінгапурі - країні, що є одним з світових лідерів у цифровізації та торгівлі/інвестиціях - а тепер має стати ще ефективнішим заступником міністра", - додав Кулеба.

Нагадаємо, 22 червня президент Зеленський звільнив посла в Сінгапурі Дмитра Сеніка, який за сумісництвом обіймав посади посла в Брунеї і Новій Зеландії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram