ГоловнаПолітика

У Польщі ексглаві "Укравтодору" висунули офіційні обвинувачення в корупції

Славоміра Новака вчора затримали у Гданську.

У Польщі ексглаві "Укравтодору" висунули офіційні обвинувачення в корупції
Славомир Новак
Фото: Александр Рудоманов

Колишнього міністра транспорту в уряді Громадянської платформи Польщі і ексголову компанії "Укравтодор" Славоміра Новака офіційно звинуватили в корупції.

Про це інформує Польське радіо.

"Окружна прокуратура у Варшаві звинуватила колишнього міністра транспорту Славоміра Н. у керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала неправомірну вигоду від корупції. Славоміра Н. додатковою підозрюють у тому, що він підбурював лікаря з Медичного військового інституту у Варшаві, щоб той надавав йому медичні довідки, якими колишній голова "Укравтодору" мав намір скористатися, щоб пояснити свою відсутність на роботі в Україні", - йдеться в повідомленні.

"Двох інших затриманих - Даріуша З. і Яцека П. - обвинувачують в участі в організованій злочинній групі, відмиванні грошей та прийнятті майнових вигод", - повідомила у вівторок речниця Окружної прокуратури Мірослава Хир.

Згідно з повідомленням, Славомір Новак підозрюється у вимаганні та прийнятті матеріальних та особистих благ в обмін на укладання договорів з приватними особами на будівництво та ремонт доріг в Україні, а також у відмиванні грошей унаслідок цього злочину. У результаті він отримав понад 1,3 млн злотих (9,2 млн гривень, - ред.), стверджують у прокуратурі.

Там додали, що обвинувачення охоплюють період від жовтня 2016 року до вересня 2019 року, коли колишній міністр уряду Польщі очолював Державне агентство автомобільних доріг України.

Нагадаємо, Новака затримали 20 липня в польському Гданську. Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що діяльність очолюваної Новаком злочинної організації була спрямована на розкрадання коштів міжнародних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram