ГоловнаПолітика

Рада підтримала законопроєкт Зеленського про "інвестнянь"

Документ підтримали 244 народні депутати.

Рада підтримала законопроєкт Зеленського про "інвестнянь"
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №3760 "Про державну підтримку проєктів зі значними інвестиціями".

Законопроєкт підтримали 244 народні депутати.

Виступаючи перед колегами, глава фракції "Слуга народу " Давид Арахамія пояснив суть пропонованого документа.

"Хотів би пояснити, про що закон. У нас є сусіди - Словенія, Словаччина, Угорщина, Польща, є Прибалтика. Усі знають, що ми за попередньої влади втратили багато інвестиційних проєктів, тому що ми не конкурентоздатні. Все, що ми можемо сказати, - приходьте до нас, у нас немає корупції. Всі інші країни мають пільги для інвесторів. Прошу вас підтримати, ми доопрацюємо між першим і другим читанням, але треба давати шанс на життя", - сказав він.

Нагадаємо, законопроєкт про "інвестиційних нянь", який гарантує бізнесу податкові пільги та інвестиційного менеджера, Офіс президента представив 1 липня.

У проєкті закону йдеться про підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% вищою, ніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена. Ці інвестори отримають прямий договір з урядом.

Також інвестори отримають до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів.

Як повідомлялося, 13 лютого президент Володимир Зеленський провів зустріч з представниками провідних бізнес-асоціацій країни і закликав брати участь в урядових програмах для великих інвесторів.

Президент запевнив, що він особисто і його команда "готові боротися за кожну копійку, яку ви інвестуєте в Україну", і нагадав про урядову програму для великих інвесторів "Інвестиційна няня" і податкові канікули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram