ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція посилила заходи безпеки в дев’яти областях

На в’їздах і виїздах з обласних центрів встановлять мобільні пости.

Нацполіція посилила заходи безпеки в дев’яти областях
Фото: Нацполіція

Національна поліція України посилює заходи безпеки та порядку в дев’яти регіонах. Зокрема, це стосуватиметься Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей, інформує пресслужба Нацполіції.

"Заходи здійснюються з метою своєчасного реагування на криміногенну ситуацію, недопущення дестабілізації оперативної обстановки, а також для виконання завдань із запобігання терористичним проявам. Для цього в центральних частинах обласних центрів і в громадських місцях, де може перебувати значна кількість громадян вказаних регіонів, забезпечено несення служби поліцейськими нарядами. До їхнього складу також увійшли військовослужбовці Національної гвардії України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці патрулюватимуть вулиці населених пунктів, території автостанцій і вокзалів. На в’їздах і виїздах з обласних центрів встановлять мобільні пости.

Поліцейські матимуть право на такі "превентивні заходи":

  • перевірка документів у підозрілих осіб і проведення поверхневого огляду;
  • перевірка з метою виявлення вибухових пристроїв тих транспортних засобів, які за зовнішніми ознаками не використовуються власниками тривалий час;
  • особливу увагу звертають на підозрілі речі та предмети (пакети, сумки, коробки, ящики), до яких можуть бути поміщені вибухонебезпечні матеріали та вибухові пристрої;
  • забезпечують безпеку дорожнього руху на автошляхах.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час брифінгу після звільнення заручників повідомив, що луцький терорист, який утримував людей в автобусі, мав спільників в інших містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram