ГоловнаПраво

За фактом захоплення заручників у Луцьку відкрили чотири кримінальні провадження

Сьогодні Кривошу оголосять про підозру, а завтра суд обиратиме йому запобіжний захід.

За фактом захоплення заручників у Луцьку відкрили чотири кримінальні провадження
Фото: facebook.com/anton.gerashchenko

За фактом захоплення заручників у Луцьку поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження.

Про це інформує пресслужба поліції Волинської області.

Повідомляється, що відомості внесено в ЄРДР за ч. 2 ст.147 (Захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України.

"Сьогодні зловмиснику оголосять про підозру, а завтра суд обиратиме йому міру запобіжного заходу. Наразі він поміщений в ізолятор тимчасового тримання", - повідомили в поліції.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомляв, що луцького терориста відправлять на психологічну експертизу. Він зазначив, що Кривош отримає тривалий термін ув'язнення.

Увечері 21 липня співробітники центру спеціальних операцій "А" СБУ спільно з Національною поліцією звільнили 13 заручників і затримали озброєного терориста, який у центрі Луцька захопив рейсовий автобус "Берестечко - Краснилівка" з пасажирами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram