ГоловнаПраво

НАБУ завершило розслідування щодо ексглави одеської поліції

Головіну і його колишньому першому заступнику уточнили підозри.

НАБУ завершило розслідування щодо ексглави одеської поліції
Фото: Алексей Степанов/368.media

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування справи щодо колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"Колишньому начальнику ГУ Нацполіції в Одеській області (з вересня 2016 по квітень 2019 р.), його експершому заступнику та двом керівникам приватних компаній НАБУ та САП повідомили про завершення розслідування за фактами незаконного заволодіння ними великою партією тютюнових виробів, раніше вилучених із незаконного обігу", - йдеться в повідомленні.

20 липня стороні захисту були відкриті матеріали для ознайомлення перед направленням обвинувального акта до суду.

Слідство встановило, що керівники приватних компаній у змові з Головіним у 2018 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, що мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, яке розслідували слідчі Нацполіції в Одеській області. Після цього підозрювані випустили продукцію в незаконний обіг.

"Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів, вартість яких, за результатами експертизи, перевищує 13 млн грн", - уточнили в НАБУ.

Крім того, 20 липня експосадовцям вручили оновлені підозри з урахуванням фактів внесення недостовірних відомостей до декларацій.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали восени 2018 року. Головіна затримали 25 липня 2019-го. Прокурори просили заарештувати його з альтернативою застави у 22 мільйони гривень. Незважаючи на це, суд відправив Головіна під цілодобовий домашній арешт.

Однак у вересні йому пом'якшили покарання і відправили під нічний домашній арешт. У січні Вищий антикорупційний суд скасував цей запобіжний захід і обрав Головіну заставу в розмірі 525 500 гривень.

У кінці січня 2020-го за колишнього начальника одеської поліції внесли заставу. За словами його адвоката, це зробила третя особа, ім'я якої не розкривалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram