ГоловнаПраво

У Харкові затримали іранця, якого розшукував Інтерпол

Чоловіка підозрюють у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах.

У Харкові затримали іранця, якого розшукував Інтерпол
Фото: EPA/UPG

Працівники Управління карного розшуку ГУНП у Харківській області встановили місце перебування і затримали 59-річного зловмисника. Про це йдеться на сайті Національної поліції у Харківській області.

Його у міжнародний розшук оголосили органи Об’єднаних Арабських Еміратів за підозрою у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах.

Вироком суду м. Дубай Об’єднаних Арабських Еміратів від 16.02.2010 злодія заочно засуджено до 3 років позбавлення волі.

Міжнародний ордер на арешт громадянина Ірану видала наприкінці січня 2016 року прокуратура Дубаї. 

Зараз вирішується питання щодо його екстрадиції до Об’єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, минулого року Cлужба безпеки України спільно з Інтерполом і правоохоронними органами Німеччини викрили та затримали наркоділка з Одеси, який вісім років переховувався від слідства.

У 2012 році співробітники СБУ в рамках кримінального провадження затримали жителя Одеської області на пункті пропуску "Нові Трояни" під час спроби контрабандного переправлення в Україну кілограма героїну. Суд відпустив підозрюваного з-під варти під підписку про невиїзд, після чого чоловік незаконно перетнув держкордон і переховувався в зарубіжних країнах.

У липні 2019 року під час спільної спецоперації правоохоронці Німеччини та Інтерполу ідентифікували та затримали наркоділка під час використання документів, отриманих на інші анкетні дані. За матеріалами СБУ затриманого повернули на територію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram