ГоловнаПраво

Суддя Вовк заперечив вручення йому підозри

Глава ОАСК заявив, що перебуває у відпустці і йти у відставку не збирається.

Суддя Вовк заперечив вручення йому підозри
Павел Вовк
Фото: 112

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заперечує інформацію про вручення йому підозри.

Про це він напередодні ввечері написав у своєму "Фейсбуку".

"Мені ніхто не вручав ніяких підозр. Я зараз перебуваю у відпустці, по завершенню якого правовим шляхом і в порядку передбачених законом буду доводити свою правоту", - повідомив Павло Вовк.

Суддя запевнив, що йти у відставку наміру не має.

"Обшуки, санкціоновані районним судом міста Кіровограда, і так звані нові підозри, - не що інше, як бажання окремих одіозних персонажів показати хоч якусь "ефективність" та створити фон для вереску "активістів" про необхідність термінової судової реформи за їхніми лекалами і тиску таким чином на владу. Водночас, обшук в суді я розцінюю, як чергову спробу тиску на ОАСК і мене особисто. Але я у відставку не піду", - додав Вовк.

17 липня з’явилася інформація про те, що НАБУ повідомило підозру голові ОАСК Павлові Вовку. Також підозри були оголошені заступнику голови суду Євгену Аблову, ще п'ятьом суддям та керівнику Державної судової адміністрації Зиновію Холоднюку.

Їм інкримінують створення злочинної організації та захоплення влади. Підозри ґрунтуються на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частина з яких була опублікована в 2019 році.

Того ж дня в ОАСК повідомили про проведення у приміщенні суду обшуків пов'язаних з розслідуванням справ Майдану.

Пізніше проведення обшуків підтвердили в НАБУ, оприлюднивши розсекречені матеріали слідчих дій.

Нагадаємо, що глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк, суддя Окружного адмінсуду Києва Ігор Погрібніченко і суддя Суворовського районного суду Одеси Іван Шепітко були підозрюваними у справі про втручання в діяльність державних органів. За версією слідства, глава суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування інших і іншими методами. НАБУ опублікувало частину записів розмов з кабінету Павла Вовка.

У листопаді це провадження будо закрите. В січні 2020 Вовк знову очолив ОАСК

Сам суддя заявляв раніше, що провадження щодо нього нібито є помстою голови НАБУ Артема Ситника "за рішення ОАСК, яке встановило його протиправне втручання у вибори президента США".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram