ГоловнаСуспільствоЖиття

Інтерпол і СБУ затримали українського наркоділка, який 8 років переховувався від правосуддя

Чоловіка вперше затримали 2012 року, але він утік із країни.

Cлужба безпеки України спільно з Інтерполом і правоохоронними органами Німеччини викрили та затримали наркоділка з Одеси, який вісім років переховувався від слідства. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У 2012 році співробітники СБУ в рамках кримінального провадження затримали жителя Одеської області на пункті пропуску "Нові Трояни" під час спроби контрабандного переправлення в Україну кілограма героїну. Наркотик був захований у спеціально обладнаному сховищі в його автомобілі.

Фото: СБУ

Суд відпустив підозрюваного з-під варти під підписку про невиїзд, після чого чоловік незаконно перетнув держкордон і переховувався в зарубіжних країнах. Для розшуку зловмисника представники української спецслужби звернулися до зарубіжних партнерів, у тому числі по лінії Інтерполу, і передали відповідні матеріали.

У липні 2019 року під час спільної спецоперації правоохоронці Німеччини та Інтерполу ідентифікували та затримали наркоділка під час використання документів, отриманих на інші анкетні дані. За матеріалами СБУ затриманого повернули на територію України.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У рамках відкритого слідчими кримінального провадження за ч. 3 ст. 305 і ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram