ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі одну з трьох вулиць 8 Березня перейменували на честь Мусліма Магомаєва

У місті живе щонайменше 30 тисяч азербайджанців.

У Дніпрі одну з трьох вулиць 8 Березня перейменували на честь Мусліма Магомаєва
Муслим Магомаев
Фото: 24smi.org

У Днепрі одну з вулиці 8 Березня перейменували на честь відомого радянського естрадного співака і композитора азербайджанського походження Мусліма Магомаєва.

Таке рішення депутати прийняли 24 липня під час чергової сесії Дніпровської міської ради.

Іменем Магомаєва тепер називатиметься вулиця 8 Березня у Соборному районі міста, повідомляє прес-служба міськради. Дві інші вулиці 8 Березня знаходяться у Новокодацькому і АНД районах. Їх назви залишаться без змін.

За словами мера Дніпра Бориса Філатова, таке рішення міської влади - своєрідний подарунок мешканцям міста азербайджанцям.

"У цьому місті живе щонайменше 30 тисяч азербайджанців. Зробили сьогодні на сесії їм подарунок. І не тільки їм, а всім нашим батькам, які його любили. Він був геній. Тепер у Дніпрі буде вулиця Мусліма Магомаєва", - написав мер у Facebook.

Муслім Магомаєв - радянський, азербайджанський і російський естрадний і оперний співак, композитор. Народний артист СРСР (1973). На його концерти збиралися багатотисячні стадіони, а пластинки виходили мільйонними тиражами. У репертуарі Магомаєва було 600 творів, серед яких арії, романси, естрадні шлягери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram