ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція Полтави затримала хлопця, який вбив студентку у Києві

18-річний підозрюваний ще до приїзду поліції написав заяву про те, що у Києві на нього напали.

Національна поліція затримала у Полтаві 18-річного хлопця, якого підозрюють у вбивстві своєї знайомої студентки, котра жила у Києві. Про це повідомила прес-служба поліції.

За допомогою до правоохоронців звернувся чоловік, який повідомив, що його 18-річна дочка, яка живе і вчиться у Києві, не виходить на зв'язок. У Голосіївському управлінні поліції зареєстрували зазначену інформацію і виїхали за адресою, яку вказав заявник.

Коли поліцейська прибули на місце, то помітили, що двері квартири не замкнені. Правоохоронці відчинили їх і побачили на підлозі тіло дівчини з численними ножовими пораненнями. Слідчо-оперативна група провела огляд, працювали також судово-медичний експерт, криміналісти, кінологи зі службовими собаками. За фактом смерті слідчі Голосіївського управління поліції почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

З місця вбивства вилучили записи камер відеоспостереження, опитали свідків і дійшли висновку, що вбивця може переховуватся у Полтаві. Інформацію про це передали регіональному управлінню НП, і сьогодні підозрюваного вже затримали.

"Хлопця доставляють до Києва, де слідчі проводитимуть з ним слідчі дії. Що характерно: він, ще коли поліцейським не було відомо про вбивство дівчини, разом з батьками і адвокатом прибув у полтавську поліцію і написав заяву про те, що у Києві на нього було скоєно напад. Однак достатньо речових доказів його причетності до цього злочину", - сказано у заяві поліції.

У квартирі, де сталося вбивство, правоохоронці вилучили одяг підозрюваного зі слідами крові, які він намагався випрати, а в будинку, де він жив, проводять невідкладний обшук.

За вчинення умисного вбивства 18-річному підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram