ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відкрила справу через підрахунку голосів членами ДВК у кафе в Обухові

Протоколи вилучено як речові докази.

Поліція відкрила справу через підрахунку голосів членами ДВК у кафе в Обухові
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Національна поліція відкрила кримінальне провадження через підрахунок голосів членами дільничної виборчої комісії в кафе в місті Обухів Київської області.

Про це повідомляють на сайті НПУ.

"Встановлено, що близько 18-ї години голова однієї з дільничних виборчих комісій разом із секретарем складали протоколи дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців у багатомандатному виборчому окрузі не в засіданні виборчої комісії, як передбачено чинним законодавством, а в приміщенні кафе будинку культури міста Обухів", - йдеться в повідомленні.

Поліція на місці задокументувала протиправну діяльність працівників виборчої комісії і вилучила у них як речові докази протоколи підрахунку голосів.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 158 КК, ведеться слідство. Стаття передбачає ув'язнення від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Нагадаємо, раніше поліція відкрила справу за фактом підрахунку голосів поза територією виборчої дільниці - в Миронівці члени ДВК заповнювали протоколи про підрахунок голосів у машині біля окружної комісії. Понад те, спеціальні пакети для протоколів не були використані і лежали в авто, де сиділа комісія. Як наслідок, окружна виборча комісія прийняла рішення про повторний підрахунок голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram