ГоловнаПраво

Зміну запобіжного заходу Стерненкові суд розгляне 27 липня

Засідання вестиме суддя Андрій Осаулов.

Зміну запобіжного заходу Стерненкові суд розгляне 27 липня
Фото: Макс Требухов

Розгляд зміни запобіжного заходу колишньому очільнику одеського "Правого сектору" Сергієві Стерненку призначено на 27 липня.

Про це Стерненко повідомив у телеграм-каналі.

"Засідання по зміні мого запобіжного заходу призначили на 27 липня о 10:00 в Шевченківському суді міста Києва", - написав він.

Він уточнив, що засідання вестиме суддя Андрій Осаулов.

Як ми повідомляли, 3 липня Київський апеляційний сул відмовився змінити запобіжний захід Стерненкові.

24 травня 2018 року відбувся третій за пів року напад на Стерненка. Активіст завдав ножового поранення одному з нападників - Івану Кузнєцову. Невдовзі той помер від отриманих ран.

Через два роки Стерненкові пред'явили підозру за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) і ч.2 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

15 червня Стерненку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

24 червня активіст заявив, що Печерський райсуд Києва скасував підозру Івану Кузнєцову, який є одним з нападників на нього і який помер від отриманих ран. За словами Стерненка, суддя Шевченківського райсуду також не дозволив затримати спільника Кузнєцова Олександра Ісайкула, який 17 березня виїхав з України.

25 червня Стерненко повідомив, що Служба безпеки України завершила розслідування кримінальної справи за підозрою його в умисному вбивстві.

У день розгляду апеляції під судом зібралися прихильники Стерненка. Підтримати його прийшли активісти, нардепи і ексглава МОЗ Уляна Супрун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram