ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

​Кабмін заявив про плани продовжити адаптивний карантин до кінця серпня

Сьогодні уряд розгляне постанову, у якій визначено нові обмежувальні норми.

​Кабмін заявив про плани продовжити адаптивний карантин до кінця серпня
Премьер-министр Денис Шмыгаль
Фото: kmu.gov.ua

Уряд планує продовжити адаптивний карантин в Україні до 31 серпня. Про це на засіданні Кабінету Міністрів повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

"Сьогодні в нас у порядку денному планується продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Ми всі бачимо, що наразі такий формат і підхід до карантинних заходів дає свої результати та дозволяє нам контролювати рівень захворюваності. Тобто робота на рівні окремих регіонів, на локальному рівні довела свою ефективність, тому ми будемо практикувати і продовжувати такі підходи для контролю рівня захворюваності та недопущення піків або перевантажень системи охорони здоров'я", - зазначив він.

Прем'єр наголосив, що сьогоднішнє рішення уряду удосконалить принципи адаптивного карантину та розвантажить медиків.

"Будемо сподіватися, що це дозволить зменшити навантаження на лікарні і лікарів, які продовжують самовіддано працювати в медичних закладах, рятуючи життя та здоров'я українців", - додав Шмигаль.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що сьогодні Кабінет Міністрів розгляне постанову, у якій визначено нові норми проведення карантину. Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

"Зокрема, норми карантину, встановлені в Україні, гармонізуються з європейськими, також змінюються підходи до показників захворюваності. Так, рахуватимуть не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності, як це робиться в країнах Європейського Союзу", - сказав голова МОЗ.

Нагадаємо, перший етап пом'якшення в Україні почався 12 травня - відкрили парки, сквери, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів. З 22 травня по 22 червня Кабмін увів адаптивний карантин. Повідомлялося, що обмеження будуть пом'якшувати раз на 10 днів за дотримання умов.

17 червня Кабмін вирішив продовжити адаптивний карантин до 31 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram