ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов поскаржився на тиск прихильників медреформи Супрун

Міністр заявив, що йому доводиться виправляти помилки попередньої команди.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов поскаржився на інформаційні атаки й політичний тиск із боку прихильників медичної реформи Уляни Супрун.

Про це він заявив у зверненні в понеділок.

"Останнім часом про МОЗ часто згадують негативно, звинувачують у всіх можливих і неможливих злочинах, здійснюють медійні атаки й політичний тиск ", – поскаржився Степанов.

За його словами, інформаційне поле в Україні розділилося на "адептів так званої псевдореформи, які мали абсолютну владу й майже чотири роки експериментували з українською медициною", і медичних працівників.

Міністр заявив, що він є на стороні останніх, бо за два місяці на посаді переконався в тому, що "системи охорони здоров'я в Україні немає". "Це окремі осколки радянського минулого, шматочки абстрактних нездійснених проєктів майбутнього, відсутність нормальної нормативної та ресурсної бази – а система повністю знищена", – вважає він.

Він заявив, що має намір виправляти помилки попередньої команди МОЗ, яка три роки "перекладала на Україну елементи досвіду зарубіжних країн, не враховуючи наші реалії".

"Зараз ці так звані реформатори стали критиками чого завгодно, лише б піднімати суспільний шум, щоби відвернути українців від провалів своєї діяльності. Усе, що вони отримали, – це загроза звільнення десятків тисяч медиків і закриття сотень лікарень, дефіцит ліків, медичного обладнання, відтік українських лікарів за кордон. Це результати їхніх напрацювань", – зазначив Степанов.

Він заявив, що не боїться тиску й готовий обстоювати нинішню позицію МОЗ.

Нагадаємо, що колишній міністр охорони здоров'я Ілля Ємець говорив, що його звільнили "через позицію Супрун".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram