ГоловнаСуспільствоЖиття

Мер Черкас: минув той час, коли ми боялися правоохоронців

Бондаренко переконаний, що ослаблення карантину в місті - безпечне.

Мер Черкас: минув той час, коли ми боялися правоохоронців
Анатолий Бондаренко
Фото: Lb.ua

Мер Черкас Анатолій Бондаренко вважає, що ослаблення карантину в місті - безпечне, а правоохоронних органів він не боїться.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", передає "Інтерфакс-Україна".

Бондаренко зазначив, що передумовою для пом'якшення обмежень з 1 травня стали нерівні умови для підприємців.

"Це - рішення виконкому, і передумовою стали нерівні умови, прийняті постановою Кабінету Міністрів, коли одним підприємцям дозволили працювати, а іншим - не дозволили", - сказав він.

Бондаренко впевнений, що міська влада не порушує правил карантину, а послаблює їх.

"Я не можу жителям міста пояснити, чому десятки, а то й сотні людей, а то й тисячі перебувають у великому супермаркеті, але вони не можуть зайти в маленький будівельний магазин і купити фарбу. Я не можу пояснити, чому по черкаській набережній люди можуть гуляти в засобах захисту, а парк, який розташований поряд, вони не можуть відвідувати", - додав Бондаренко.

Він також зазначив, що переконаний: різкого збільшення хворих на COVID-19 після пом'якшення карантину не буде. "Я думаю, що не буде ніякого різкого збільшення кількості хворих, тому що в Черкаській області з початку року померло близько 3500 осіб - 1500 від інсульту, інфаркту, 700 від онкозахворювань, 38 самогубств, 24 - у ДТП, і, зрозуміло, супутні захворювання, і дев'ятеро - від коронавірусу", - сказав Бондаренко.

Він також заявив, що ще до цього рішення йому надходили дзвінки з "погрозами кримінальних справ".

При цьому Бондаренко підкреслив, що "вже минув той час, коли законослухняні громадяни України боялися правоохоронних органів".

Тим часом лідер черкаського осередку Нацкорпусу Дмитро Кухарчук повідомив у фейсбуці, що правоохоронці почали вручати повістки членам виконавчого комітету Черкаської міськради.

Нагадаємо, виконавчий комітет міськради Черкас послабив карантинні обмеження для частини підприємців з 1 травня. Після цього поліція відкрила кримінальне провадження стосовно влади міста, а голова МВС Арсен Аваков закликав Бондаренка припинити ризикувати життям і здоров'ям людей і додав, що реагування "буде жорстким".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram