ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У райлікарні в Чернівецькій області закінчилися апарати ШВЛ

"Усі, кого візьмуть в подальшому, будуть на волю Божу".

У райлікарні в Чернівецькій області закінчилися апарати ШВЛ
Фото: https://www.facebook.com/cvODA/

У Чернівецькій області у Сторожинецькій районній залі, в якій лежать інфіковані коронавірусом, закінчились аплікації ШВЛ. Про це 18 квітня повідомив керівник районної адміністрації Дмитро Балінов, передає місцеве видання АСС.

"Станом на сьогоднішній ранок [18 квітня] місць для підключення важких хворих в Сторожинецькій ЦРЛ не залишилося. Всі ШВЛ і оксигенатори зайняті. Ситуація реальна така: всі, кого візьмуть в подальшому, будуть на волю Божу", - розповів Балінов.

За його словами, є ще 10 палат для хворих COVID-19 або з підозрою, але без можливості отримати кисневу підтримку. Нові оксигенатори очікують через 7-10 днів.

Глава РДА також повідомив, що 18 квітня в райлікарні помер житель Красноїльська, у якого підозрювали коронавірус. Також з COVID-19 госпіталізували трьох священників. Один з них у важкому стані.

"Лікарі змучені. Терапію і дитяче вивели в гімназію. В їх корпусах розгорнули інфекційне відділення. Будьте на Великдень вдома. І говоріть всім своїм знайомим бути вдома і дотримуватися карантину - не потрібно грати в рулетку з долею", - висловився чиновник.

Раніше головний лікар Сторожинецької ЦРЛ Олександр Войцеховський розповів, що інфекційне відділення, розраховане на сімох хворих, вичерпали.

Нагадаємо, Чернівецька область лідирує за кількістю хворих на коронавірус, станом на ранок 19 квітня там зареєстровано 889 випадків, померли 14 осіб. За останню добу тест показав позитивний результат у 49 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram