ГоловнаЗдоров'я

Зеленський: різкого стрибка COVID-19 в Україні не відбулося, але визначальними стануть двадцяті числа

"Розслаблятися зарано, розслаблятися дуже небезпечно".

Президент Володимир Зеленський заявив, що третя декада квітня буде визначальною для проходження епідемії коронавірусу в Україні.

Про це він сказав у зверненні, записаному у вівторок, 14 квітня.

"Аналізуючи статистику хворих в Україні, в останні дні можна відзначити деяку стабілізацію. Різкого стрибка не сталося, в тому числі завдяки свідомості громадян, які дотримуються самоізоляції. Це необхідно продовжувати", - сказав президент.

Тому, додав Зеленський, "розслаблятися зарано, розслаблятися дуже небезпечно".

"Якщо Італія або Іспанія вже проходять пік епідемії, то у нас попереду ключовий, визначальний період. Це 20-ті числа квітня. Саме тому так важливо на Великдень кожному українцеві залишатися вдома", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що станом на ранок 14 квітня в Україні зафіксували 3372 випадки коронавірусної хвороби, з них 98 привели до летального результату. Вилікувалися поки що тільки 119 чоловік.

Генеральним партнером розділу «Здоров'я» є медична мережа «Добробут». Компанія розділяє цінності LB.ua щодо якісної медичної допомоги, та не втручається у редакційну політику LB.ua. Усі матеріали розділу є незалежними та створеними відповідно до професійних стандартів.