ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київський центр екстреної медичної допомоги закупив обладнання для масажу серця на 11 млн грн

Обладнання незабаром буде встановлено у каретах швидкої допомоги.

Київський центр екстреної медичної допомоги закупив обладнання для масажу серця на 11 млн грн
Фото: schiller.ru

Столичний центр екстреної медичної допомоги за рахунок коштів міського бюджету закупив 22 пристрої Easy Pulse для непрямого масажу серця на загальну суму близько 11 млн грн. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заступника директора центру Анатолія Вершигора.

За його словами, вартість одного пристрою для непрямого масажу серця швейцарського виробника Schiller AG становить близько 500 тис. грн. Усе обладнання незабаром буде встановлено в каретах швидкої допомоги.

Менеджер компанії з розвитку бізнесу в Україні Мануель Бухер повідомив, що виробники організували навчання для київських лікарів.

"Ми готові продовжити навчання, консультації і технічну підтримку роботи обладнання. Сподіваємося, що регіони незабаром також покращуватимуть якість надання екстреної допомоги", - додав він.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я ввело нові лікарські спеціальності, такі як лікар-кардіолог інтервенційний, лікар-кардіолог-електрофізіології, лікар-кардіолог дитячий і лікар-ревматолог дитячий.

Окрім того, змінюються кваліфікаційні вимоги до лікаря-кардіолога, що дозволить простіше і швидше опановувати і застосовувати на практиці ефективні підходи у лікуванні серцево-судинних захворювань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram