ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики на Донбасі посилюють підготовку артилерійських підрозділів, - розвідка

Бойовики посилили свої позиції на передовій за рахунок додаткової розвідки.

Бойовики на Донбасі посилюють підготовку артилерійських підрозділів, - розвідка
Фото: EPA/UPG

Російсько-окупаційні війська на Донбасі активізували підготовку артилерійських і мінометних підрозділів. Про це повідомляє пресцентр Міноборони.

12 грудня почалися військові збори з коригувальниками артилерійського вогню артилерійських і мінометних підрозділів бойовиків.

"Зросла інтенсивність тренувань з уточненням першочергових цілей для ураження чергових артилерійських підрозділів, розташованих поблизу ділянок розведення сторін", - сказано в повідомленні.

Українська розвідка також зазначила, що бойовики посилили свої позиції на передовій за рахунок додаткових розвідувальних підрозділів, оснащених безпілотниками й укомплектованими військовослужбовцями. Більшість військових пройшли навчання на території РФ і мають досвід викриття об'єктів для ураження та коригування артилерійського вогню.

Нагадаємо, з початку 2019 року в зоні бойових дій у Луганській і Донецькій областях загинули 26 мирних жителів, 136 були поранені. Тільки з середини вересня по середину листопада там убито шість і поранено 36 цивільних осіб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram