ГоловнаСуспільствоВійна

Україна попросила ОБСЄ не пускати на ділянки розведення бойовиків з пов'язками СЦКК

У Станиці Луганській окупаційні війська видають себе за СЦКК.

Україна попросила ОБСЄ не пускати на ділянки розведення бойовиків з пов'язками СЦКК
Фото: EPA/UPG

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі з проханням посприяти недопущенню на ділянці розведення сил представників незаконних збройних формувань з символікою "СЦКК".

Про це інформує пресцентр ООС.

"Українська сторона СЦКК звернулася до СММ ОБСЄ щодо сприяння у недопущенні перебування представників збройних формувань Російської Федерації в нарукавних пов'язках з написом "СЦКК" на ділянці розведення сил і засобів №1 (Станиця Луганська) біля відновленої українськими фахівцями частини мосту", - йдеться в повідомленні.

Крім того, керівник української сторони СЦКК Володимир Гаманенко поінформував координатора команди СММ ОБСЄ із взаємодії з СЦЦК Кайрата Асанова про повне виконання Україною взятих на себе зобов'язань з виконання заходів на ділянці розведення №3.

Також сторони обмінялися оцінками безпекової ситуації на ділянках розведення, визначили шляхи подальшої взаємодії української сторони СЦКК та СММ ОБСЄ в Україні.

Як повідомлялося, в Станиці Луганській було зафіксовано перебування військових у формі російського зразка в нарукавниках з написом СЦКК-JCCC.

Згідно з угодою, після відведення військ ні військові ЗСУ, ні представники збройних сил ОРДЛО не мають права перебувати на ділянках розведення. Перебувати там дозволено тільки офіцерам СЦКК.

Нагадаємо, що СЦКК була створена в 2014 році Росією і Україною, від кожної країни було призначено по одному керівнику. До складу центру увійшли військові ЗСУ та Росії. У 2017 році офіцери російських збройних сил в односторонньому порядку припинили свою діяльність у складі центру і покинули Україну. Представників "ДНР" і "ЛНР" у складі СЦКК немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram