ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ запідозрила чиновників Виконавчої служби у сприянні рейдерському захопленню недобудови в Херсоні

СБУ запідозрила чиновників Виконавчої служби у сприянні рейдерському захопленню недобудови в Херсоні
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України заявила про викриття двох чиновників Виконавчої служби в Херсонській області в сприянні рейдерського захоплення недобудованого багатоквартирного будинку. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники встановили, що посадовці незаконно здійснили опис і заарештували корпоративні права приватної комерційної структури, яка займалося будівництвом багатоквартирного будинку, після чого передали їх на реалізацію в держпідприємство "СЕТАМ".

Правоохоронці задокументували, що чиновники в інтересах фірм, наближених до кримінальних кіл регіону, організували відчуження нерухомості за вартістю приблизно 10% від реальної вартості недобудови. Через дії зловмисників могли постраждати інтереси громадян, які інвестували в будівництво житла.

За даними слідства, чиновники в інтересах фірм, пов'язаних з криміналітетом, забезпечили відчуження нерухомості за вартістю приблизно 10% від реальної вартості недобудови. Через такі дії могли постраждати інтереси громадян, які інвестували в будівництво житла.

За матеріалами спецслужби, відповідні установи ініціювали процес повернення корпоративних прав законному власнику.

Зараз у рамках розпочатого кримінального провадження начальнику Олешківського районного відділу і старшому державному виконавцю Корабельного районного відділу ДВС Херсонської області повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Фігурантам загрожує позбавлення волі на термін від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

За даними судового реєстру, йдеться про фірму "АВС Інтер-Інвест", яка мала будувати житловий комплекс "Дніпровський каскад" з двоповерховим паркінгом та офісними приміщеннями на Перекопській вулиці в Херсоні. 156-квартирний будинок планували здати в експлуатацію ще в 2010 році, але будівництво зупинилося на рівні першого поверху.

Фото: skyscrapercity.com

У 2016 році на "СЕТАМ" відбулися торги, під час яких частки учасників "АВС Інтер-Інвест" були продані приблизно за 1300 гривень кожна, після чого компанію перейменували на "Парус-Буд-2017". Зараз вона перебуває в стані припинення.

Нові власники зареєстрували право власності на незавершене будівництво житлового будинку, що призвело до виведення будівлі з іпотеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram