ГоловнаПолітика

Загиблий на Донбасі полковник СБУ Каплунов був засекреченим свідком у справі "ексберкутівців"

Каплунов загинув 1 грудня.

Одним із засекречених свідків сторони звинувачення у справі п'ятьох "ексберкутівців" був недавно загиблий на Донбасі співробітник Центру спеціальних операцій СБУ "А" полковник Дмитро Каплунов.

Про це на засіданні Святошинського райсуду Києва, який розглядає справу про масові вбивства на Майдані 20 лютого 2014 року, заявив головуючий у справі суддя Сергій Дячук, передає УНІАН.

"На жаль, повинні повідомити учасникам процесу, що серед свідків звинувачення був допитаний свідок, який був легендований іменем "Дмитро". У зв'язку з трагічними подіями ми маємо можливість, на жаль, розкрити його дані - це Дмитро Каплунов, Герой України. Він став Героєм України посмертно, виконуючи свої службові обов'язки", - сказав суддя.

Також Дячук повідомив, що на сьогодні в суді був запланований допит колишнього глави СБУ, а за часів Майдану - народного депутата Валентина Наливайченка, однак той сповістив суд, що захворів, проте запевнив, що обов'язково прийде в суд і дасть свідчення.

Таким чином, суд досі не допитував свідків сторони захисту, а почав вивчення як доказів відеоматеріалів про події Майдану.

Нагадаємо, двоє бійців спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв загинули 1 грудня. Диверсійно-розвідувальна група бойовиків здійснила спробу прориву в тил позицій ЗСУ. Під час бойового зіткнення в результаті вибуху міни українські бійці отримали поранення, несумісні з життям, і загинули на місці.

3 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння їм посмертно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка".

Тіло загиблого співробітника спецпідрозділу СБУ "Альфа" Дмитра Каплунова представники так званої "ДНР" передали Україні через тиждень після його загибелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram