ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку року в зоні бойових дій на Донбасі загинули 26 цивільних, - ООН

Ще понад 130 були поранені.

Від початку року в зоні бойових дій на Донбасі загинули 26 цивільних, - ООН
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

З початку 2019 року в зоні бойових дій у Луганській і Донецькій областях загинули 26 мирних жителів, 136 були поранені. Тільки з середини вересня по середину листопада там убито цивільних осіб шістьох і поранено 36. Про це йдеться у звіті моніторингової місії ООН, передає "Інтерфакс-Україна".

"Конфлікт продовжує щодня впливати на цивільне населення сходу України. Протягом звітного періоду (з 16 вересня до 15 листопада цього року) шість цивільних осіб були вбиті, 36 поранені. Загальна кількість жертв серед цивільного населення у 2019 році склала 162 людини станом на 15 листопада, зокрема 26 убитих і 136 поранених", - сказала голова Місії ООН в Україні Матильда Богнер.

Вона зазначила, що показник 2019 року став найнижчим за аналогічні періоди кожного року з початку війни на Донбасі, проте "загальна кількість загиблих від конфлікту цивільних осіб продовжує зростати".

"Із середини квітня 2014 року, коли виник конфлікт, загальна кількість убитих серед цивільного населення по обидві сторони лінії зіткнення становить 3344 людини, а кількість поранених перевищує 7 тис. з обох сторін", - сказала Богнер.

Нагадаємо, за 2018 рік, за даними ООН, в Донецькій і Луганській областях у результаті бойових дій загинули 55 мирних жителів, 224 були поранені.

У квітні 2019-го спеціальний представник Організації з безпеки і співпраці в Європі Мартін Сайдік констатував, що 2018 року число жертв серед цивільного населення на Донбасі скоротилося удвічі порівняно з 2017 роком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram