ГоловнаСуспільствоПодії

Рятувальники почали розбирати завали в згорілому одеському коледжі

Будівлю, можливо, вдасться зберегти, але є ризик обвалення стін.

Рятувальники почали розбирати завали в згорілому одеському коледжі
Фото: facebook.com/maksymkutsyi

Рятувальники почали розбирати завали згорілого навчального корпусу Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Про це повідомив у фейсбуці голова Одеської ОДА Максим Куций.

"Зараз загін пошуково-рятувальної служби взявся до ліквідації завалів. Поки що розбирають кам'яні брили біля входу", - написав він.

Голова ОДА зазначив, що до процесу ліквідації наслідків пожежі залучено експертів Одеської державної академії будівництва та архітектури.

Попередньо вони повідомили, що будівлю зберегти можна, але є ризик обвалення стін. Тому вони зараз перевірять різні елементи будівлі на пошкодження і дізнаються, чи можна зайти всередину. Також до робіт залучено бригаду швидкого реагування Червоного Хреста.

Фото: facebook.com/maksymkutsyi

Куций додав, що спеціальний загін рятувально-пошукової служби на крані піднявся на дах будівлі. Потім рятувальники спустяться всередину коледжу для пошуків людей.

Фото: facebook.com/maksymkutsyi

Фото: facebook.com/maksymkutsyi

Нагадаємо, пожежа виникла вранці 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу. Спочатку рятувальники говорили, що горіли близько 700 кв. метрів, потім - 1000 кв. метрів, а до 12:10 площа пожежі зросла до 2000 кв. метрів. Також повідомляли про загрозу обвалення конструкцій і поширення вогню.

У результаті пожежі загинула студентка, ще 27 людей постраждали (з них 13 підлітків і семеро співробітників ДСНС). Серед зниклих - директор Інституту морської біології НАН України, доктор біологічних наук Борис Александров, 1958 року народження і співробітниця ІМБ, кандидат біологічних наук Галина Іванович, 1954 року народження. Обоє учених перебуває в згорілих на сьогодні приміщеннях інституту на Троїцькій, 25 і після початку пожежі на зв'язок не виходили. У лікарні міста вони не надходили.

Учні розповіли, що в охопленому вогнем коледжі не лунало жодних попереджувальних сигналів тривоги. Студенти евакуювалися самостійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram