ГоловнаСуспільствоЖиття

У свято Йом-Кіпур по всьому світу активізуються терористи, які ненавидять євреїв, - Борис Ложкін

У свято Йом-Кіпур по всьому світу активізуються терористи, які ненавидять євреїв, - Борис Ложкін

Велике свято Йом-Кіпур традиційно є днем активізації терористів, ми сумуємо разом з родичами жертв. Так прокоментував теракт у німецькому Галле віцепрезидент Всесвітнього єврейського конгресу Борис Ложкін, передає Інтерфакс-Україна.

У своєму акаунті в Facebook Ложкін нагадав, що Йом-Кіпур є найбільшим святом для євреїв, і в цей день правоохоронні органи змушені бути особливо пильними.

"Практично щороку в цей день по всьому світу активізуються терористи, які ненавидять євреїв", - зазначив віцепрезидент Всесвітнього єврейського конгресу.

Ложкін повідомив, що теракт у Галле стався в момент, коли місцева єврейська громада збиралася в синагозі для святкової молитви.

"Злочинець у камуфляжі, відкривши вогонь по людях, які перебували ззовні, спробував закласти вибухівку під двері синагоги й увірватися всередину. Ще один пакет вибухівки він закинув на єврейське кладовище, яке розташоване тут же. Двоє - чоловік і жінка - загинули на місці. Є й поранені", - прокоментував він.

"Євреї всього світу сумують разом із родичами жертв", - заявив віцепрезидент Всесвітнього єврейського конгресу.

Як повідомляли раніше, 9 жовтня в місті Галле (земля Саксонія-Ангальт, Німеччина) було здійснено теракт, у результаті якого двоє людей загинули, ще кілька отримали поранення. Нападники відкрили стрілянину біля синагоги, а також кинули гранату в бік єврейського кладовища. За повідомленнями німецьких ЗМІ, одним із нападників був 27-річний німець ультраправих поглядів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram