ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровській області СБУ затримала завербованого пропагандиста "руського миру"

Підозрюваному загрожує до 5 років в'язниці за посягання на територіальну цілісність України.

Служба безпеки України затримала у Дніпропетровській області завербованого ФСБ РФ представника громадської організації "Дніпропетровське земляцтво Росії" за пропаганду "руського миру", який своїми діями посягав на територіальну цілісність нашої держави. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники встановили, що підозрюваний за гроші публікував в інтернеті антиукраїнські пропагандистські матеріали. У свою чергу, чоловік заявив, що його завербували у ФСБ під час перебування у Москві.

За щомісячну зарплату чоловік погодився збирати розвідувальну інформацію про соціально-політичну ситуацію у регіоні. Зазначається, що під час однієї з поїздок до Росії для звіту про виконання завдань, затриманий навіть отримав медаль до 100-річчя "ВЧК-КГБ-ФСБ".

Фото: ssu.gov.ua
Фото: ssu.gov.ua

Під час обшуків слідчі СБУ вилучили у пропагандиста комп'ютерну техніку та мобільні термінали. Правоохоронці оголосили йому про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Підозрюваному загрожує до 5 років в'язниці. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 27 вересня СБУ затримала бойовика російського наркосиндикату "Хімпром", який намагався виїхати до окупованого Росією Криму через пункт пропуску "Каланчак". Затриманий був активним членом "силового блоку" картелю, до його обов'язків входило залякування небажаних свідків, у тому числі шляхом підпалу квартир і обстрілів з гранатомета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram