ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні стартував відбір полярників на станцію "Академік Вернадський" в Антарктиду

У 2020 році світ відзначатиме 200-річчя відкриття Антарктиди.

В Україні стартував відбір полярників на станцію "Академік Вернадський" в Антарктиду
Станция "Академик Вернадский"
Фото: http://uac.gov.ua/

В Україні 1 жовтня стартував конкурс з відбору команди полярників у 25-у Українську антарктичну експедиціюна станцію "Академік Вернадський".

Про це повідомляється на сайті Національного антарктичного наукового центру. 

"Ми знову шукаємо кращих фахівців й одночасно романтиків, які проведуть цілий рік на станції "Академік Вернадський". Хочу зауважити, що до роботи 25-ї Української антарктичної експедиції 2020-2021 років буде прикуто дуже багато уваги. Адже у 2020 році спочатку весь світ відзначатиме 200-річчя відкриття Антарктиди, а потім Україна відзначатиме першу чверть століття нашої станції", - зазначив керівник НАНЦ Міносвіти Євген Дикий.

Так, для експедиції планують набрати 12 осіб: семеро вчених, лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка і системного адміністратора зв'язку. Вчені повинні працювати за такими напрямками досліджень: геолого-геофізичні; гідрометеорологічні та океанографічні; геокосмічні; біологічні.

"Цьогоріч ми знову не ставимо ніяких обмежень - головне, щоб кандидати або кандидатки були фахівцями у своїх напрямках і мали необхідне здоров'я для роботи в Антарктиді", - зазначив Дикий.

Серед загальних вимог до кандидатів - відсутність хронічних захворювань і протипоказань до роботи в умовах Антарктиди, володіння іноземною мовою, неконфліктність і комунікабельність.

Детальніші вимоги до конкурсантів можна подивитися на сайті міністерства. Там також є вся інформація про етапи конкурсу, оплату праці та забезпеченні зимувальників.

Документи приймаються до 1 листопада. Конкурс пройде у три етапи: прийом документів, співбесіда та затвердження кандидатів конкурсною комісією.

Фото: uac.gov.ua

Фото: uac.gov.ua

Нагадаємо, 24-а Українська антарктична експедиція вирушила на станцію наприкінці березня 2019 року. До неї увійшли 12 полярників (10 чоловіків і дві жінки).

Станція "Академік Вернадський" розташована на мисі Марина острова Галіндез. Вона являє собою метеорологічну і географічну обсерваторію, яка підтримується Україною в рамках Державної цільової науково-технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011-2020 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram