ГоловнаСуспільствоЖиття

На залізничному вокзалі у Києві відкрили залу очікування для військових

Нову залу переобладнали з депутатської кімнати.

На Центральному залізничному вокзалі станції Київ-Пасажирський почала працювати зала очікування  для військовослужбовців, яку переобладнали з депутатської кімнати.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

У цій залі можуть відпочивати військовослужбовці (учасники бойових дій на Донбасі) за наявності посвідчення, документа, що посвідчує особу, і квитка на поїзд (крім приміського сполучення).

Зала розташована на першому поверсі будівлі Центрального вокзалу (із західної сторони). Вона працює цілодобово.

Фото: Олександр Рудоманов

У залі обладнані кімната-їдальня, буфет, санітарні кімнати, душ, камери схову і тощо. Також тут є м'які дивани, крісла, телевізор, холодильник, бібліотека, розетки для зарядки мобільних пристроїв, доступ до інтернету.

Фото: Олександр Рудоманов

Під час очікування військові зможуть скористатися пральною машиною, праскою, сушаркою для білизни. Також відвідувачі зможуть користуватися кавоваркою і чайником. Зала може одночасно приймати до 40 відвідувачів.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Незабаром аналогічні приміщення, переобладнані з депутатських кімнат, з'являться у Харкові, Львові, Миколаєві, Одесі та Дніпрі.

"Суспільство - у неоплатному боргу перед захисниками України. Саме тому "УЗ" вносить свій внесок, щоб військові подорожували краще. В очікуванні між поїздами тут можна прийняти душ, випити кави, підзарядити гаджет і просто відпочити", - розповів глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram