ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі провели обшуки через розкрадання під час ремонту Нового мосту, серед підозрюваних - віцемер (оновлено)

Сума розтрати оцінюється майже в 30 мільйонів гривень.

У Дніпрі провели обшуки через розкрадання під час ремонту Нового мосту, серед підозрюваних - віцемер (оновлено)
Фото: dnpr.com.ua

Служба безпеки України спільно з обласною прокуратурою сьогодні, 13 вересня, проводять обшуки в Дніпровській міській раді. Про це повідомив представник міськради агентству «Українські новини».

Обшуки проводять у рамках кримінальної справи про розкрадання коштів під час ремонту Нового (Центрального) мосту. Вилучають документи в приміщеннях департаменту благоустрою та інфраструктури, департаменту економіки, фінансів.

Фінальну вартість ремонту мосту оцінюють у 458 млн гривень, його ремонт було розпочато влітку 2017 року.

Новий міст з'єднує лівий берег Дніпра із центром міста.

Оновлено. Місцеве видання "Інформатор" пише, що співробітників муніципалітету і працівників підрядної фірми "Маст-Буд", яка займалася ремонтом Нового моста, підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.

За даними слідства, один із заступників мера Михайло Лисенко вступив у змову із засновником підприємства з метою привласнення коштів міського бюджету. До реалізації свого плану вони залучили інших осіб та внесли в акт виконаних робіт завідомо неправдиві дані щодо класу бетону тротуарних блоків.

Повідомлення про підозру у вчиненні кримінального провадження отримали семеро осіб. Крім Лисенка, це також заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Олексій Самілик, начальник управління інфраструктури Петро Шматченко, засновник "Маст-Буду" Михайло Беккер, директор цієї фірми Сергій Розбей, начальник дільниці "Маст-Буду" Микита Заволік і представник технічного нагляду за договором з ДП "Жилком" Василь Самсонов.

Лисенку повідомили про підозру заочно.

Сума "зекономлених" коштів, згідно з експертизою, становила 29,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, 7 вересня у Дніпрі після капітального ремонту відкрився Центральний міст, який був предметом спору між президентом Володимиром Зеленським і мером міста Борисом Філатовим. Політики уклали парі: якщо Центральний міст у Дніпрі не буде готовий до 14 вересня, Філатов піде у відставку, а якщо відкриється, Зеленський приїде на церемонію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram