ГоловнаСуспільствоЖиття

США подарують українським прикордонникам два катери

США виділили $4 млн на створення швидкої групи реагування в Маріуполі та Бердянську.

США подарують українським прикордонникам два катери
Фото: mil.gov.ua

США передасть українській Морській охороні Прикордонної служби два катери. Про це повідомив радник програми експертного контролю та безпеки кордонів Посольства США Кевін Кільєр на міжнародній конференції в Києві, передає "Укрінформ".

Кільєр також зазначив, що США сприятимуть розвитку корабельно-катерного складу Держприкордонслужби України.

«Ми працюємо з українською стороною в питаннях охорони морських кордонів і виявили потребу в розвитку не тільки інфраструктури морських підрозділів, а й необхідність оновити флот. Тому було прийнято рішення про надання Морській охороні Прикордонної служби двох катерів, які будуть обслуговувати 25 осіб», - сказав він.

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор зазначив, що Америка продовжить допомагати Україні через агресію РФ, в тому числі і на морі. Кільєр підкреслив, що безпека в Азовському і Чорному морях України - важливе питання безпеки не тільки для України, а й для всього світу. США розуміють, що Україна потерпає від Російської Федерації через перешкоду свободі судноплавства.

«Україна - це ворота між Сходом і Європою, тому ми повинні допомагати Україні», - додав він.

Крім того, США виділили 4 мільйони доларів на створення швидкої групи реагування в Маріуполі і Бердянську, і зараз необхідно створити сучасні центри їхньої постійної дислокації і ремонту суден.

Тим часом голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко зазначив, що одним із пріоритетів відомства є створення самодостатньої Морської охорони, здатної ефективно захищати морські кордони й адекватно протидіяти викликам.

Нагадаємо, сьогодні, 23 липня, Дейнеко на тій самій конференції повідомив, що Держприкордонслужба має план дій на випадок відкритого наступу Росії, проте деталей він не розголошував. Він запевнив, що Морська охорона буде діяти всіма можливими засобами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram