ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківському зоопарку вилупилися дитинчата нільських крокодилів

У неволі крокодили часто скидають гнізда з яйцями у воду, де ті гинуть.

У Харківському зоопарку пара нільських крокодилів стали батьками двох дитинчат, вирощених в інкубаторі. Про це повідомила прес-служба мерії.

Це другий випадок народження дитинчат у сімействі нільських крокодилів Сені і Джемми. Три роки тому у них  вже з'являлися двоє дитинчат.

У природі рептилії роблять гнізда на суші, де відкладають яйця, проте у зоопарках крокодили часто скидають їх у воду, і яйця гинуть. Співробітники помістили яйця нільських крокодилів в інкубатор, маленькі рептилії  вилупилися через 73 дні.

"Яйця нільських крокодилів щільні, але за час інкубації шкаралупа стає тоншою. Коли прийшов час, крокодильчики, прогризаючи у шкаралупі отвір, вибралися з яєць і почали видавати специфічні звуки, схожі на квакання жаб", - сказали в зоопарку.

Довжина новонароджених рептилій - близько 25 сантиметрів, а дорослий крокодил виростає до 5-6 метрів. Новонароджені крокодили дуже активні, зараз вони харчуються комахами: цвіркунами і кониками.

Нагадаємо, у червні міжнародні волонтери відправили у Південну Африку п'ятьох левенят з Бердянського зоопарку для відновлення популяції хижаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram